14/6/10

Πάμε και στα πιό πολύπλοκα

Μοιραστείτε


Τώρα λοιπόν που πήρατε μια ιδέα τι είναι το κομπόστ και πως μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε να περάσουμε σε λεπτομέρειες. Ένα από τα βασικά που πρέπει να ξέρουμε είναι πότε είναι το κομπόστ μας έτοιμο για χρήση. Ένα τεστ βλάστησης είναι ένας γρήγορος και επαρκής τρόπος για να ελέγξουμε την ποιότητα του κομπόστ:
Τοποθετήστε κοσκινισμένο κομπόστ σε ένα ρηχό πιάτο και υγράνετε το καλά. Φυτέψτε σπόρους (π.χ. φακές, φασόλια) και καλύψτε με μια μεμβράνη.
  • Αν η πλειοψηφία των σπόρων βλαστήσει σε 3 με 4 μέρες τότε το κομπόστ δεν περιέχει βλαβερές για τα φυτά ουσίες και είναι έτοιμο για χρήση.
  • Αν οι φύτρες είναι πράσινες, τότε το κομπόστ είναι ώριμο.
  • Αν είναι κίτρινες ή καφέ, ή δεν έχουν φυτρώσει πολλοί σπόροι, τότε το κομπόστ δεν έχει ωριμάσει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου